Az FBI vizsgálja New York kormányzójának járványügyi intézkedéseit

Andrew Cuomo még könyvet is írt 2020-as „sikereiről”, most viszont az idősotthonok halálozási adatainak eltitkolása miatt került kétpárti össztűz alá. 

Andrew Cuomo az amerikai média leggyakrabban megszólaltatott kormányzója volt 2020-ban. New York állam első embere még Emmy-díjat is kapott koronavírus sajtótájékoztatóiért. Sokan a demokraták új sztárját látták benne, aki annyira elégedett volt saját teljesítményével, hogy még könyvet is írt róla Amerika Válság: Vezetési Tanácsok a Covid-19 járvány alatt címmel.

Most azonban botrány akaszthatja meg a diadalmenetet miután fény derült rá, hogy a kormányzó eltitkolta azt, hogy valójában hányan haltak meg az állam nyugdíjas otthonaiban – írja a New York Post. 

A járvány elején Cuomot komoly kritikák érték, miután az Egészségügyi Minisztérium egyik tanácsára visszaengedte a koronavírussal diagnosztizált idős betegeket a kórházakból az idősotthonokba.

Később a zsidó médiában Cuomo arról lett hírhedt, hogy az egész járvány alatt a zsidó közösséggel szemben használta a legkeményebb hangnemet, és a zsinagógák végleges bezárásával is fenyegetőzött, ha nem tartják be az ortodoxok a szigorításokat.

New York állami ügyésze egy hónappal ezelőtt közölte: az állam 50%-al kevesebbnek mutatta a hivatalos idősotthoni halálozásokat.

A számok azért nem egyeztek, mert kiderült, hogy azokat, akik nem az idősotthonban, hanem a kórházban haltak meg, nem számították bele a statisztikákba.

Melissa Derosa a kormányzó egyik tanácsadója egy kiszivárgott megbeszélésen elmondta, hogy azért nem hozták nyilvánosságra az adatokat, mert attól tartottak, hogy ellenük lesz használva.

A republikánusok bejelentették, hogy impeachment eljárást kezdeményeznek a kormányzó ellen. A New Yorki demokraták pedig árulásnak titulálták a Andrew Cuomo viselkedését.

Biden igazságügyi minisztere és az FBI is nyomozást indított. Első körben a kormányzó járványügyekkel megbízott csapatának vezetőit fogják vizsgálni.

https://neokohn.hu/2020/10/09/new-york-iak-a-nekohonnak-nem-igaz-hogy-a-vallasos-zsidok-felelotlenek/