Véleménycikket közölt a Guardian arról, hogy „le kéne bontatni” Izrael államot

Véleménycikket közölt a Guardian Salem Barahmeh, a Palesztin Nyilvános Diplomácia Intézet vezetőjének tollából – hívta fel a figyelmet a Camera szervezet, mely a brit médiában vizsgálja az Izrael szóló híreket.

Barahmeh cikkében szerepelnek a következő sorok:

„A híres izraeli demokrácia, mint terjeszkedő politikája, nem áll meg, vagy ismeri el a demarkációs vonalat – inkább megsemmisíti azt. A gyakorlatban Izrael teljes uralmat gyakorolt a Jordán-folyó és a Földközi-tenger között”.

A cikk szerint tehát Izrael „teljes uralmat” gyakorol a Palesztin Hatóság által uralt A-területek felett, vagy éppen a Hamász által uralt Gáza felett – hívja fel a figyelmet a Camera.

A cikk kritizálja Izraelt, amiért letartóztatott palesztin törvényhozókat. Az igazság az, hogy Izrael Khalida Jarrart tartóztatta le, aki bevallotta, hogy a Palesztin Felszabadítási Népfront tagja. Utóbbi egy terrorszerv, mely 2019-ben megölt egy 19 éves izraeli lányt.

A cikk azzal zárul, hogy Izrael olyan rendszer, mely

„felsőbbrendűséget és uralmat tart fenn egy nép felett. A valóságban a palesztinoktól elvették szuverenitásukat és hatáskörüket életük formálására, jövőjüket és képességüket, hogy ellenálljanak az elnyomásnak. A rendszer nem engedheti meg magának a valódi demokráciát, és ezért le kell bontatni azt. Egy új társadalmi szerződést kell építeni, ahol mindenki valódi önrendelkezést gyakorolhat, mindenki szabad és egyenlő”.

A Camera szerint amikor az anticionisták „demokráciáról” és „egyenlőségről” beszélnek, valójában a Hamászhoz hasonló, antiszemita rendszer létrehozását értik alatta.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

„A Guardian antiszemita hazugságokat terjeszt Izrael vakcina programjáról” – Neokohn

„A baloldali brit újság, ami amerikai liberálisok körében is népszerű, antirasszizmusnak álcázza az antiszemitizmust”- írja Shany Mor az Algemeiner hasábjain.