Halottnak tettette magát egy rabbi, így buktatták le az orosz bűnszervezetet

Nem mindennapi cselről derültek ki részletek.

Egy orosz rabbi meggyilkolását tettették a hatóságok emberei, hogy lerántsák a leplet egy antiszemita, kommunista-párti csoport tagjairól.

Az eset a dél-orosz Krasznodar régióban, a Fekete-tenger közelében zajlott le, ahol a Szovjetunió Polgárai nevű szervezet is tevékenykedik. A csoport tagjai máig nem hajlandóak elfogadni a kommunista rezsim összeomlását, és egyfajta antiszemita „nosztalgiaklubként” működik.

Az Arutz7 beszámolója szerint lebuktatásukhoz először a rendőrség egyik embere beépült a csoportba, és hivatásos bérgyilkosnak adta ki magát. Ezután őt kérték fel arra, hogy végezzen Juri Tkach rabbival, akit titokban együttműködésre kértek fel a rendőrség tagjai.

Az 52 éves rabbi beleegyezett az akcióba, és hozzájárult, hogy megrendezzék a halálát: művérrel, halottként fotózták le egy épület lépcsőházában.

Miután a szervezet tagjai meggyőződtek a rabbi állítólagos halála felől, a beépített ügynök a kinevezését kérte a krasznodari csoport élére. A csel végül sikerrel végződött, és két tagot – egy 60 és egy 70 éves férfit – is letartóztattak, akik közrejátszottak a rabbi ellen tervezett merényletben.

https://neokohn.hu/2021/05/14/boteach-rabbi-elnok-ur-szalljon-le-a-keritesrol-es-tamogassa-izraelt/

Cikkünk címlapképe illusztráció, helyszínelést mutat egy korábbi bűncselekménynél Moszkvában.