Úgy tűnik, az előző jobbikos ózdi alpolgármesterről is előkerült egy náci karlendítős fotó

Erős az ózdi náci karlendítős felhozatal: nagyon úgy tűnik, hogy a jelenlegi alpolgármester mellett a volt alpolgármesterről is készült egy ilyen fotó – írja a Telex.

Ahogy azt a Nap Híre is megírta országszerte indulatokat váltott ki az atv.hu által szeptember 22-én nyilvánosságra hozott kép, melyen a jobbikos Farkas Péter Barnabás látható náci karlendítésre hasonlító kézmozdulattal egy lengyelországi holokauszt múzeum előtt 2018-ból. Farkas, Ózd alpolgármestere az ellenzéki összefogás jelöltjeként indult Borsod-Abaúj-Zemplén 3. választókerületben.

A fotó nyilvánosságra kerülését követően Farkas az atv.hu-nak elismerte, hogy ő szerepel a 2018-ban készült képen, a náci karlendítést viszont tagadta, azt állítva, hogy csak integetett:

„A kéztartásom nem náci karlendítés volt, hanem egy pillanatfelvétel erről az integető mozdulatomról, aljas rágalom ennek ellenkezőjét belemagyarázni”

– mondta az esetre reagálva.

Farkas Péter Barnabás Katowicében, „integetés” közben, Fotó: Telex

A NapHíre.hu birtokába jutott újabb fotón – ami ugyanazon a helyszínen, Katowicében a holokauszt múzeum előtt készült, mint az eddig ismert kép – egyértelműen karlendítés közben látható Farkas Péter Barnabás.

A Telex birtokába azonban újabb információk jutottak, amelyek szerint a katowicei kiránduláson részt vett Ózd volt jobbikos alpolgármestere is, Fidrus Péter, aki egy a Telex-hez eljuttatott fotó tanúsága szerint beállt ugyanoda, hogy szintén kivitelezzen egy karlendítést. Fidrus még azzal is megtoldotta a mozdulatot, hogy ujjával Adolf Hitler hírhedt bajszát is utánozza:

Fidrus Péter a volt alpolgármester, amint „Hitler-bajuszt” imitál, Fotó: Telex

A Telex úgy tudja, hogy a két jobbikos politikus konkrétan egymást fotózta.

Fidrus egyébként többször is megosztotta volt párttársának karlendítős fotójával foglalkozó cikkeket, és azt írta ki például vele kapcsolatban, hogy „az a városvezető, aki egy hivatalos delegáció élén, egy Holocaust kiállításon ”Heil Hitler!„ tisztelgésre lendíti a karját, az nem való a testületbe, megbukott a jó érzésű emberek előtt, s amíg a pozíciójában van, a város jó hírnevét sározza be”. Sőt, rendkívüli ügyrendi bizottsági ülést tartanak, ahol Fidrus beadványát tárgyalják meg. A beadványának célja, Farkassal kapcsolatban összeférhetetlenség megállapítása.

A Nap Híre eredeti teljes írása itt, a Telexé pedig itt olvasható.

Tagadja, hogy náci karlendítés látható az ellenzéki koalíció Jobbikos jelöltjéről készült fotón – Neokohn

Pedig ami úgy néz ki, mint egy kacsa, úgy hápog, mint egy kacsa és úgy jár, mint egy kacsa, az kacsa.