Összecsapások voltak Kelet-Jeruzsálemben, sérültek

Legalább két ember megsérült és hatot letartóztattak a kelet-jeruzsálemi Sejk Dzsarra negyedben vasárnap kora reggel történt összecsapások után – írja a The Algemeiner.

Összecsapások törtek ki a rendőrség és a tüntetők, valamint zsidók és palesztinok között, miután egy zsidó ház ellen gyaníthatóan gyújtóbombatámadás történt, és Itamar Ben Gvir szélsőjobboldali törvényhozó bejelentette, hogy irodáját a hónapok óta feszültségektől sújtott negyedben rendezi be.

Egy zsidó férfit egy arab sofőr közepesen megsebesített éjfél körül. A rendőrség letartóztatta a sofőrt, aki azt állította, hogy az ütközés előtt paprikaspray-vel fújták le, nyilvánvalóan zsidó tüntetők.

A Magen David Adom mentőszolgálat szerint a sérültet a helyszínen ellátták, majd a Hadassah kórházba szállították.

Egy másik, 20 év körüli férfi ugyanott könnyebb fejsérüléseket szenvedett, miután egy kővel eltalálták. A Ynet oldal arról számolt be, hogy egy palesztin is megsérült.

A rendőrség közleményében azt mondta, hogy Sejk Dzsarrában zavargások törtek ki, és a résztvevők köveket dobáltak.

Zsidók és arabok is összecsaptak a környéken, többek között kövekkel és más tárgyakkal dobálták egymást – jelentette a hadsereg rádiója.

Az incidensekre úgy került sor, hogy péntek este a jelentések szerint gyújtóbombát dobtak egy zsidó család házára Sejk Dzsarra Shimon HaTzadik nevű városrészében.

A ház, amely súlyosan megrongálódott, az állítólagos támadás idején üresen állt.

Szombaton szélsőjobboldali zsidó aktivisták a tűz helyszínére siettek, hogy megvédjék az otthont, azt állítva, hogy többször is célba vették, és a rendőrséget hibáztatták, amiért nem védte meg a családot. Palesztin tüntetők érkeztek a helyszínre, és kövekkel dobálták őket.

Ben Gvir később ezt követően tweetelte azt, hogy válaszul egy rögtönzött „irodát” hoz létre Sejk Dzsarrában.

https://neokohn.hu/2021/12/09/megkeseltek-egy-zsido-anyat-a-gyermekei-szeme-lattara-kelet-jeruzsalemben/