Bár micváját ünnepelte Bob Marley unokája

Abraham Marley, a neves jamaikai reggae-zenész, Bob Marley unokája a közelmúltban lett 13 éves, a bár micvo fiú „az ősi hagyomány szerint férfi lett” – írta édesapja, Ziggy Marley.

„Megosztom ezt a fotót Abrahamról és rólam a férfivá válásának ünnepléséről” – írta a fiatalember édesapja, Ziggy Marley június közepén. „Az ősi hagyomány szerint elérte a felelősség és a változás korát”.

A bár micvó fiú édesanyja, Orly Agai Marley izraeli és iráni-zsidó felmenőkkel rendelkezik az izraeli média szerint. Ő „korábban a William Morris ügynökség alelnöke volt, most pedig Ziggy lemezkiadójának vezetője”

– számolt be a Vogue.

A Marley család nem először celebrált családi ünnepet zsidó rítus szerint,  2018-ban, Ziggy Marley izraeli turnéján lányuk, Judah bát micváját ünnepelték.

„Amikor a fiatal lány anno megkérdezték vallási hovatartozásáról és arról a tényről, hogy vegyes családban nő fel, ahol édesapja rasztafariánus, anyja pedig zsidó, úgy fogalmazott:

„Az életemet, azt, hogy hogyan élek, nem lehet meghatározni. Nem akarom, hogy az emberek elképzelései határozzák meg a dolgokat.”

https://neokohn.hu/2024/07/04/meloni-kiakadt-a-partjaban-levo-fasisztakra/