Szijjártó Péter: Nonszensz a Nemzetközi Büntetőbíróság politikai célú döntése

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ma telefonon egyeztetett Israel Katz izraeli külügyminiszterrel — írja Facebook oldalán Szijjártó.

„Ma telefonon tárgyaltunk Israel Katz kollégával, Izrael külügyminiszterével és alapvetően két fontos témát érintettünk. Először is megerősítettem neki, hogy Magyarország nonszensznek és politikai motivációjú döntésnek tartja a Nemzetközi Büntetőbíróság döntését Izrael miniszterelnökével és védelmi miniszterével szemben.

Egyúttal biztosítottam, hogy minden lehetséges módon fellépünk az ellen, hogy a nemzetközi bírósági rendszert politikai célokra használják fel.

Emellett természetesen hosszan beszéltünk a közel-keleti válságról is, melynek kapcsán Magyarország álláspontja egyértelmű: mindent meg kell tenni az eszkaláció elkerülése érdekében és meg kell akadályozni a válság háborúvá terebélyesedését.

Ugyanakkor folyamatosan követelni kell a Hamásztól, hogy a terrorszervezet azonnal és feltételek nélkül minden túszt engedjen szabadon.

Izraeli kollégámat arra kértem, hogy mindezen célok elérése érdekében folytassák erőfeszítéseiket” — zárja sorait Magyarország külgazdasági és külügyminisztere.

Magyarország kilépne a Nemzetközi Büntetőbíróságból – Neokohn

Orbán Viktor miniszterelnök arra kérte Gulyás Gergelyt, vizsgálja meg milyen lehetőségei vannak hazánknak kilépni a Netanjahut is háborús bűnösnek kimondó szervezetből.