Arabok támadták meg egy izraeli politikus zsidó nagymamáját Francisztánban

Sharren Haskel elmondta, hogy a Párizsban élő 88 éves nagymamáját brutálisan bántalmazták muszlim támadók, akik antiszemita szidalmakat vágtak a fejéhez.

Sharren Haskel, a Knesszet-képviselő szerdán felfedte, hogy nagymamáját, egy 88 éves zsidó nőt muszlimok bántalmaztak Párizs északi külvárosában, Sarcelles-ben. A beszámolók szerint a támadók „mocskos zsidó”, „mocskos vénasszony” és „megérdemled” szavakkal illették az asszonyt.

„A 88 éves nagymamámat arab csőcselék támadta meg, és nem bízom abban, hogy a francia hatóságok kezelni tudják a helyzetet”

– írta Haskel az X-fiókján. „Az izraeli kormánynak fel kell ébrednie, és az élen kell járnia a növekvő antiszemitizmus elleni harcban; a zsidó közösségeknek világszerte elválaszthatatlan részei vagyunk, és nagy felelősséggel tartozunk irántuk”.

Párizsi rabbi: A zsidóknak nincs jövője Franciaországban – Neokohn

Moshe Sebbag, a párizsi Grande Synagogue főrabbija borúlátó a franciaországi zsidók jövőjével kapcsolatban.

Haskel hozzátette: „Felszólítom a diaszpóra zsidóságát – mint a nagymamámat -, hogy jöjjenek haza nemzeti, kulturális és történelmi otthonukba. Nekünk csak egy otthonunk van”.

Franciaországban a háború október 7-i kitörése óta ugrásszerűen megnőtt az antiszemita incidensek száma. Két hónappal ezelőtt egy felmérés az országban kimutatta, hogy a francia zsidók 61%-a vált antiszemita cselekmények áldozatává, azzal az ürüggyel, hogy „felelősek vagy bűnösök az izraeli kormány politikájában”.

A felmérés hozzátette, hogy a francia zsidók 44%-a rejtegeti zsidóságát a nyilvánosság előtt,

80%-uk pedig azért nem jelenti az eseteket, mert nem hiszi, hogy a rendőrség vagy az igazságszolgáltatás megfelelően kezelné az ügyet.

https://neokohn.hu/2024/06/29/megtortek-hallgatasukat-a-parizsban-megeroszakolt-zsido-lany-szulei/

https://neokohn.hu/2024/06/24/mar-megint-franciaorszag-zsido-fiatalokat-tamadtak-meg-egy-mozi-elott/