Geert Wilders nem kegyelmezett: így froclizta Erdogant a török EB-kiesés után

A török elnök támogatói antiszemita gyalázkodással válaszoltak a holland politikus posztjára.

A Törökország elleni EB-negyeddöntőben aratott holland győzelem vegyes érzelmeket váltott ki Hollandiában, tekintve, hogy a lakosság egy jelentős része török származású, akik a mérkőzésen hazájuknak szurkoltak.

Wilders, aki soha nem rejtette véka alá nézeteit, és aki ellen korábban már merényletet is kíséreltek meg, a holland győzelem után egy gúnyos tweetet tett közzé, amelyen ő nevetve és boldogan jelenik meg, szemben egy szomorú tekintetű Erdogannal. A tweet miatt a török elnök támogatói kiakadtak, bár széles körű támogatást is kapott, köztük számos zsidó és izraeli részéről, ami elég is volt ahhoz, hogy elszabaduljanak az antiszemita kommentek a poszt alatt.

„Megfullad a zsidó pénzben”

– reagált a tweetre Erdogan egyik támogatója, aki egy olyan képet posztolt, amelyen Wilders egy Dávid-csillaggos kipával látható egy látszólag zsidó politikus mellett, aki „sékelt” vizel rá. Egy másik török felhasználó azt írta: „Nem csoda, hogy Wilders a gonosz zsidók oldalán áll”. Egy másik kommentben pedig máris megjelent a következő fenyegetés:

„A török birodalom hamarosan elér téged”, utalva arra, hogy a muszlimok egész Európát meg fogják hódítani.

„Bár örülök, hogy Hollandia győzött, annak ellenére, hogy büszke török vagyok, ne asszociáljon mindannyiunkat Erdogannal. A tweetje gyerekes és szégyenletes” – írta egy másik kritika. „Szégyen, hogy csak ahhoz értesz, hogyan kell gyűlöletet terjeszteni és megosztani”.

Migránsoktól félti a lányát a legendás német focista – Neokohn

Toni Kroos családjával inkább a biztonságosabb Spanyolországban marad, minthogy hazaköltözzön Németországba.

A török elnök ágyba fekszik minden Izraelt elpusztítani kívánó terroristával – Neokohn

Erdogan most éppen az Irán-csatlós libanoni terroristák mellett állt ki. Izrael nem is hagyta szó nélkül.