Zsidónak hitték, brutálisan megvertek Krétán egy keresztény izraeli férfit

„Láttam, ahogy az egyik motoros fegyverrel üldözi a barátaimat” – mesélte az egyik szemtanú.

Az újabb tanúvallomások sokkoló részleteket tártak fel a 24 éves názáreti keresztény arab Fahad Kubati elleni támadásról, akit a krétai Maliában vertek meg, miután izraeli zsidónak nézték.

Kubatit, aki rokonaival utazott Görögországba, múlt szerdán támadták meg, és az állkapcsán és a fején szenvedett sérüléseket. Édesanyja, Jacqueline Kubati elmondta, hogy a támadók csak azután menekültek el, hogy meglátták a keresztjét.

„Ez nem csak egy támadás volt, hanem gyilkossági kísérlet.

Imádkozom a fiam gyógyulásáért, és addig fogom folytatni az ügyet, amíg a támadókat meg nem büntetik” – mondta az anya.

Egy fiatal zsidó férfi, aki szemtanúja volt a jelenetnek, a Ynetnek elmondta: „Körülbelül 12 ember volt ott, néhányan közülük a klub biztonsági őrei voltak”. Elmesélte, hogy milyen rémülten bújt el egy sikátorban a barátjával. „Hallottam, hogy mindenki fut, és amikor körülnéztem, hogy mi történik, láttam, hogy az egyik motoros fegyverrel üldözi a barátaimat. Fél órán keresztül nem tudtam, hogy életben vannak-e. Amikor a szállodába értem, az egyik barátom elmondta, hogy a motoros fickó fegyverrel fenyegette őket, mondván:

Tudjuk, hol szálltok meg, még ma hagyjátok el a szállodát. Eljövünk értetek.

https://neokohn.hu/2024/07/10/iraniak-es-afganok-probaltak-meg-felrobbantani-egy-izraeli-tulajdonu-szallodat/

„Ijesztő volt, csodával határos módon maradtunk életben. Az egész világnak tudnia kell ezekről a súlyos tettekről” – mondta.

„Azt hittem, hogy Fahadot meg fogják gyilkolni. Brutális verést kapott, de ha közbeléptünk volna, megöltek volna minket.

Mi turisták vagyunk. A végén mindenki a támadóknak hitt volna, és magunkra maradunk” – mesélte a baráti társaság egy másik tagja.

A Ynet beszámolóját követően Görögország izraeli nagykövetsége közleményt tett közzé, amelyben elítélte a támadást. „A görög hatóságok alapos vizsgálatot folytatnak az incidens ügyében. Meg kell jegyeznünk, hogy az erőszakos cselekmények egyáltalán nem elfogadhatóak. Az izraeli állampolgárokat szívesen látjuk országunkban, amely minden bizonnyal biztonságos turisztikai célpont” – írták.

https://neokohn.hu/2024/07/02/botrany-torokorszag-nem-segitett-egy-bajba-jutott-izraeli-repulogepen/