Firenzei zsidó vezető: Ez egy civilizációs háború

white and brown concrete dome building during daytime

Az antiszemita retorika alapvetően jellemző az Izrael-ellenes tüntetésekre Olaszországban, de Marco Carrai kiáll Izrael és az olasz zsidó közösség mellett, és tervei vannak a gyűlölet elleni küzdelemre.

Olaszországban, amelynek zsidó lakossága mindössze 28 ezer fő, a háború kezdete óta 400%-kal nőtt az antiszemita támadások száma. Egy különösen kirívó incidensben a genovai főrabbit egy csavarhúzóval támadta meg novemberben egy antiszemita szidalmakat kiabáló férfi.

Marco Carrai olasz vállalkozó, egy gyermekkórházi alapítvány elnöke régóta barátja Izraelnek és az olasz zsidóknak, sőt Izrael tiszteletbeli konzulja címet is megkapta Firenzében. Az Izrael és zsidók iránti támogatása célponttá tette, és kénytelen az olasz hadseregre (!) támaszkodni biztonsága érdekében.

Carrai elmondta, hogy míg az antiszemitizmus korábban a szélsőjobbra összpontosult, a modern kori olasz antiszemitizmus inkább a szélsőbaloldalon van jelen.

Carrai Izraelnek nyújtott támogatása miatt a szélsőbaloldali aktivisták tiltakoztak a Meyer Gyermekkórház Alapítványban való részvétele ellen, amely az egyik legnagyobb olasz gyermekkórház adománygyűjtő szervezete. A lemondását kérő petíció 10 000 aláírást kapott.

„Az elmúlt nagyjából hat hónapban minden nap arra kértek Firenzében, Carraiban, hogy menjek haza [Izraelbe]” – mondta, megjegyezve, hogy aktivisták azzal vádolták, hogy „a palesztin gyerekek vére” van a kezén.

Carrait még akkor is kritizálják, amikor a kórháza palesztin gyerekeket lát el.

Sin Bét-ügynökök fogják védeni a halálosan megfenyegetett izraeli olimpikonokat – Neokohn

Egy franciaországi zsidó vezető szerint a szélsőbaloldal „céltáblát helyezett az izraeli sportolók hátára”.

„Nem mondok le” – mondta Carrai. „A gyermekkórház alapítványának dolgozói teljes mértékben támogatnak, mert tudják, ki az a Marco. És ez nem Marco csatája, nem Marco háborúja, nem a családom háborúja.

Ez egy civilizációs háború. Nem engedhetjük meg, hogy a történelem úgy végződjön, mint a múltban.”

Az ellene zajló tiltakozások annyira fenyegetővé váltak, hogy Carrainak lépéseket kellett tennie családja biztonságának védelme érdekében. „Most nem érzem magam biztonságban” – mondta, megjegyezve, hogy a házát jelenleg olasz katonák őrzik.

Ismertette barátai felhívását, miszerint saját biztonsága érdekében mérsékelje aktivizmusát. „Kérlek, kérlek, magadért és a családodért, maradj csendben. Kérlek, Marco – mondták neki.

– Én pedig azt mondom, nem – mondta.

„Mert ha a fasizmus idején valaki csendben marad, több zsidó hal meg. Nem fordíthatjuk másfelé a fejünket. Nem tudjuk. Nem maradhatunk csendben.”

A közelmúltban Olaszországban számos antiszemita incidens történt az ország egyetemein. Az olaszországi Fiatal Zsidók Uniója által júliusban közzétett tanulmány kimutatta, hogy az olasz zsidó fiatalok 70%-a elégedetlen azzal, ahogyan az egyetemek reagáltak az antiszemitizmusra.

Karen Lehrman Bloch: A saría hódításának új korszakába lépett a világ – Neokohn

Az egyértelmű tények kimondása nem tesz téged gyűlölködővé; realistává tesz – véli a White Rose Magazine főszerkesztője.

Carrai osztotta csalódottságát amiatt, hogy a Pisai Egyetem professzorai nem reagáltak egy diák Izrael-ellenes beszédére az iskola avatóünnepségén.

Míg sok aktivista úgy fogalmazza meg kritikáját, hogy „csak” Izrael-ellenesek, Carrai szerint a kritikák antiszemiták.

A rendőrség nagyon támogatja a zsidó közösséget, mondta Carrai. „De katasztrófa, ami van az egyetemeken, az iskolákban, a középiskolákban, a szociális központokban” – tette hozzá.

Carrai szerint még az olasz Demokrata Párt egyes tagjai is antiszemiták.

Megjegyezte, hogy a közösségi média térnyerése megkönnyítette az antiszemitizmus terjedését.

„A közösségi média az egyik legnagyobb probléma. Mert régen, ha el akartál mondani valamit, elmondhatod a kis barátodnak, vagy elküldtél egy [vélemény] cikket egy újságnak, és az újság bedobta a kukába” – mondta. „Most felkeresheted a miniszterelnök oldalát, és elmondhatod neki, hogy cionista, és mindenki elolvassa, és bekövet.”

„Véleményem szerint azonnal blokkolnunk kell az ilyen típusú közösségi média felhasználókat, ha antiszemitizmussal kapcsolatos problémákat okoznak” – mondta Carrai.

„Az egyik bolognai imámot a bíró elé állítottam, mert a YouTube-on tartott szertartása során többé-kevésbé azt mondta, hogy minden zsidó gyilkos, minden zsidót meg kell gyilkolnunk stb.”

– magyarázta.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

https://neokohn.hu/2024/07/19/arabok-kopdostek-le-es-vertek-meg-egy-zsido-hazaspart-berlinben/