„Népirtás olimpiája” transzparenst lobogtattak az Izrael-Paraguay meccsen

Palesztinpárti tűntetők zavarták meg ízléstelen módon az Izrael és Paraguay futballmeccset a párizsi olimpián szombaton, a Parc des Princes-ben. Az esetről videófelvétel is készült, melyet a Le Parisien francia lap leközölt, és jól hallható, hogy a szurkolók egy része kifütyüli az izraeli himnuszt és palesztin zászlókat lobogtatnak.

Már a mérkőzés kezdete előtt kifütyülték az izraeli himnuszt a Parc des Princes (Párizs) tömegében, a közösségi oldalakon közzétett több videó szerint.

19 óra 50 perc körül a stadion lelátóján helyet foglaló két tucatnyi nézőből álló csoport palesztin zászlókat és egy „népirtó olimpia” feliratú transzparenst lóbált – tudta meg a Le Parisien rendőrségi forrásból.

Nem sokkal később ugyanez a csoport „antiszemita jellegű provokatív gesztusokat mímelt, mivel egyikük egy quenelle-t, egy kampós orrot és egy kipát mímelt az izraeli szurkolók irányába” – pontosítja a forrás.

AlertesInfos on X (formerly Twitter): „🇫🇷🇮🇱 FLASH – L’hymne israélien a été hué et noyé par un chant en chœur pour la Palestine, quelques minutes avant le coup d’envoi de la rencontre opposant le Paraguay à Israël. (témoins à AlertesInfos) #Paris2024 pic.twitter.com/dlHvCqmlyi / X”

🇫🇷🇮🇱 FLASH – L’hymne israélien a été hué et noyé par un chant en chœur pour la Palestine, quelques minutes avant le coup d’envoi de la rencontre opposant le Paraguay à Israël. (témoins à AlertesInfos) #Paris2024 pic.twitter.com/dlHvCqmlyi

Elképesztő készültség Párizsban az olimpia előtt – Neokohn

Egy, az interneten fenyegetőző neonácit gyorsított eljárásban csuktak le.