Minden nap háború: Irán kitartottjai nem állnak le

Irán libanoni terrorszervezete, a Hezbollah szerda reggel félszáz rakétát lőtt ki izraeli területekre. Eközben a jemeni proxy, a hútik egy görög zászló alatt hajózó olajtankert támadott meg.

A Hezbollah terrorcsoport szerda reggel rakéták sortüzét indította az észak-izraeli Golán-fennsík felé. Mintegy 50 rakétát azonosítottak, amelyek Libanonból haladtak át Izraelbe. Néhányat közülük elfogtak, és a rakéták egy része Katzrin közelében zuhant le.

Az izraeli mentőszolgálat (MDA) egy 30 év körüli férfit látott el, aki a repeszektől könnyű sérüléseket szenvedett. Eközben a tűzoltók több helyszínre is kivonultak Katzrin területén, mert épületeket ért közvetlen rakétatalálat.

Régi-új veszély fenyegeti Izraelt? – Neokohn

Vasárnap Izrael egy szörnyű tragédiát úszott meg szerencsésen. A kérdés, hogy ki állt a támadás mögött?

Ezzel egyidőben érkezett jelentés arról, hogy Jemen partjainál az Irán által pénzzel és fegyverrel támogatott hútik megtámadtak egy olajszállító tartályhajót a Vörös-tengeren. A görög zászló alatt közlekedő Sounion tartályhajót a jelentések szerint két kisebb hajó támadta meg 77 tengeri mérföldre nyugatra a jemeni Hodejda kikötőjétől. 

„Az első jármű fedélzetén 3-5 személy tartózkodott, míg a másodikban körülbelül 10. A két kis vízi jármű megközelítette a kereskedelmi hajót, ami rövid kézifegyveres tűzpárbajhoz vezetett” – írta figyelmeztetésében Egyesült Királyság tengeri kereskedelmi műveleteiért felelős hatóság (UKMTO). Áldozatokról nem érkezett jelentés.

Orosz cirkálórakétákat kaphatnak az Izraelt támadó jemeni terroristák – Neokohn

Moszkva arra készül, hogy fejlett rakétákat adjon át az Irán által támogatott lázadóknak.

Támadásba lendült az izraeli légierő: lángolnak a jemeni olajtározók – Neokohn

Megtorlócsapásokba kezdett Izrael a Tel-Avivot ért húszi dróntámadásra válaszul.