Ultraortodox zsidóra támadtak Svájcban

Egy 19 éves ultraortodox fiatalembert támadott meg két közel-keleti származású férfi szombaton Svájcban. A fiatalember Davos városának egyik utcáján sétált, ahol Londonban élő családjával nyaralt, mialatt két 20 és 25 év közötti férfi lépett oda hozzá, többször arcon ütötték, leverték a kipáját, leköpdösték, és azt kiabálták, hogy „Szabad Palesztinát”.

A haredi fiatalember a Behadrei Haredim ultraortodox hírportálnak elmondta, hogy egy nem zsidó járókelő közbelépett az érdekében, felvette a kipáját és visszaadta neki. Hozzátette, hogy a segítségnek köszönhetően néhány pillanatra visszanyerte a nyugalmát. Ezt követően a szálloda felé futott, ahol a családja tartózkodott.

A megtámadott fiatal megemlítette, hogy a két férfi, aki megverte, nem svájci lakos volt.

„Egyértelműen közel-keleti származásúak, üldöztek engem, de amikor elértem a szállodát, elmentek, mert látták, hogy sokan vannak ott”

– mondta.

Közben a helyi rendőrséget a helyszínre hívták. A kiérkező rendőrök felvették a vallomását, és elhagyták a szállodát. A fiatalember elmondta, hogy nem sérült meg komolyan, és hogy „jól érzi magát”, de nem tervezi, hogy többé egyedül járja a környéket. Pénteken az apjával együtt elment a rendőrségre, hogy további vallomást tegyen a két antiszemita támadó által elszenvedett erőszakról.

Globális intifáda: Palesztináért követtek el terrortámadást Németországban – Neokohn

Három halálos áldozat, az Iszlám Állam vállalta a felelősséget.