Trump: A gonosz csak egy dolgot tisztel, a könyörtelen erőt

Donald Trump új kampányüzenetével Biden elnököt is felelőssé teszi az október 7-i terrortámadásért, és kegyetlen bosszút ígér mindenkinek, aki amerikaiak vérét ontja.

Donald Trump elnökjelölti kampányában hétfőn új videót tett közzé, amelyben élesen bírálja a Biden-kormány közel-keleti politikáját, és keményen figyelmezteti Iránt. Az X közösségi médiaplatformon megosztott egyperces reklámfilm Trump regionális biztonsággal kapcsolatos álláspontját mutatja be, szembe a jelenlegi politikával.

A videó az október 7-i, 31 amerikai állampolgár életét követelő, Izrael elleni Hamász-terrortámadásra való utalással kezdődik. A videó aztán a New York Post október 8-i jelentését idézve azt állítja, hogy Irán részt vett a támadás megtervezésében.

A jelenlegi kormányt kritizálva a hirdetés megemlíti Joe Biden elnök döntését a befagyasztott iráni vagyon felszabadításáról, „6 milliárd dolláros váltságdíjként” nevezve azt Irán számára. A narráció ezután Trump korábbi tetteinek kiemelésére tér át, azt állítva, hogy „keményen küzdött Iránnal, elpusztította az ISIS-t, békét tartotta a Közel-Keletet, és erővel távol tartott minket a végtelen háborúktól”.

A közvetlenül a kamerába intézett beszédben Trump erőteljes üzenetet fogalmaz meg:

„A történelem nagyon világosan mutatja, hogy a gonosz csak egy dolgot tisztel: a könyörtelen erőt. Amikor újra a Fehér Házban leszek, az ellenségeink tudni fogják, hogy ha egy csepp amerikai vért is ontanak, mi egy gallonnyit ontunk az övékéből”.

A reklám különböző vizuális elemeket épít be a narratíva megerősítésére, többek között rakétacsapásokról készült felvételeket, égő amerikai zászlók képeit, iráni fegyvereket, valamint olyan képsorokat, amelyeken Trump Benjamin Netanjahu miniszterelnökkel, valamint amerikai csapatok és zászlók láthatóak a háttérben.

A videó azzal zárul, hogy a narrátor kijelenti: „Trump elnök az erő, amire szükségünk van ahhoz, hogy Amerika újra erős legyen”.