Kamala Harris beosztottja szerint a „cionisták” irányítják az amerikai politikát

Mintha kötelező lenne az antiszemitizmus Kamala Harris stábjában.

Kamala Harris alelnök nemrégiben egy olyan arab-amerikai kapcsolattartási felelőst nevezett ki, aki egyszer azzal vádolta a „cionistákat”, hogy „nagyrészt” ők irányítják az amerikai politikát – idézi a The Washington Free Beacont a JNS.

Harris kampánya a múlt héten Brenda Abdelallt, a belbiztonsági minisztérium felelős helyettes államtitkárát bízta meg azzal, hogy felügyelje az arab-amerikai szavazók támogatásának megszerzésére irányuló kampányt.

„A cionistáknak erős hangjuk van az amerikai politikában. … Azt mondanám, hogy nagy részét ők irányítják”

– nyilatkozta Abdelall a The New York Sun-nak 2002-ben, amikor részt vett az Amerikai Muszlim Tanács éves washingtoni kongresszusán.

Abdelall azt is sugallta, hogy Earl Hilliard volt kongresszusi képviselő választási veresége „mutatja a zsidó befolyást a politikában”.

A Sun interjút készített Abdelall édesanyjával, Monával is, aki az Amerikai Muszlim Tanács Ann Arbor-i fiókját alapította. Mona egyetértett lányával a „cionista” befolyást illetően.

„Csak hallgassuk meg [George W.] Bush elnök e heti közel-keleti beszédét” – mondta.

„Vakon támogatja [az akkori izraeli miniszterelnököt] Ariel Sharont”.

Kamala Harris felmondta a szokásos demokrata mantrát Izrael „támogatásáról” – Neokohn

A demokrata elnökjelölt szerint ők tudják a legjobban, hogy Izraelnek miként kellene megvédenie magát.

Harris kampánya megvédte Abdelallt, és pénteken a Fox News Digitalnak azt nyilatkozták, hogy „a 2002-es megjegyzések nem tükrözik Brenda vagy a kampány álláspontját. … A belbiztonsági minisztériumban betöltött szerepében Brenda szorosan együttműködött az ország első antiszemitizmus elleni nemzeti stratégiának a megvalósításában.

Emellett ő vezette az első United We Stand csúcstalálkozót, a Fehér Házban tartott, a gyűlöletből táplálkozó erőszak elleni fellépést célzó rendezvényt is”

– közölte a kampánystáb.

Abdelall így csatlakozhat Harris csapatának más ellentmondásos tagjaihoz, például Nasrina Bargzie-hoz, aki szintén a muszlim és arab szavazók elérését fogja koordinálni.

Mort Klein, az Amerikai Cionista Szervezet országos elnöke korábban a JNS-nek elmondta, hogy Bargzie nemrég arra törekedett, hogy „leállítsa a zsidó diákokat zaklató és támadó csoportok vizsgálatát”.

Harris más kampánytanácsadói arról ismertek, hogy nyomást gyakorolnak Izraelre, és sürgetik az Egyesült Államok szorosabb kapcsolatát Iránnal.

Phil Gordon, Harris nemzetbiztonsági tanácsadója ellen Tom Cotton szenátor és Elise Stefanik képviselő kongresszusi vizsgálatot indított egy iráni kormányzati befolyásolási hálózat egyik tagjával való kapcsolata miatt.

Ilan Goldenberg, Harris kapcsolattartója a zsidó közösséggel, szintén támogatja az Iránnal való szorosabb együttműködést. Korábban kijelentette:

az Egyesült Államoknak „nyilvánosan kritizálnia kell az izraelieket”, hogy nyomást gyakoroljon rájuk a gázai tűzszünet elfogadása érdekében.

Harris Jen Butler tiszteletest is kinevezte a hitközségekkel való kapcsolattartásra. A StopAntisemitism csoport által antiszemitának titulált Butler korábban együtt dolgozott Linda Sarsour antiszemita aktivistával.

Harris igyekszik visszaszerezni az arab és muszlim szavazók és a progresszív aktivisták támogatását, akik számára a gázai háború kulcsfontosságú kérdéssé vált, és akiket feldühít a Biden-kormány „Izrael-barát” politikája.

Michigan államban, ahol sok arab-amerikai él, több mint 100 000 szavazó adott le „nem elkötelezett” szavazatot a demokrata előválasztáson, hogy tiltakozzon Izrael folyamatos támogatása ellen.

Harris maga is tett lépéseket, hogy elhatárolódjon Izraeltől, ezért is döntött úgy, hogy nem vesz részt Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnöknek a kongresszus együttes ülésén júliusban elmondott beszédén.

Júliusban megvédte az Izrael-ellenes egyetemi tüntetőket, és a The Nation magazinnak azt mondta, hogy

„pontosan azt mutatják meg, hogy az emberi érzelmeknek milyeneknek kellene lenniük, válaszként Gázára”.

Márciusban, egy alabamai polgárjogi megemlékezésen Harris beszédének első részét a gázai tűzszünetre való felszólításnak szentelte.

Állítólag Harris állt annak a törekvésnek a hátterében is, hogy az október 7-i támadás után nem sokkal Biden Izraelt támogató beszédébe beillesszenek egy „iszlamofóbiáról” szóló sort.

Melanie Phillips: Kamala Harris és Doug Emhoff családi cirkusza – Neokohn

A JNS szerzője szerint a demokrata elnökjelölt és férje épp megpróbálja átverni a zsidó szavazókat.