“Chábád zsidókat” akart mészárolni egy pakisztáni férfi október 7-e évfordulóján

„A vádlott elhatározta, hogy zsidó embereket öl meg itt az Egyesült Államokban, közel egy évvel a Hamász Izrael elleni szörnyű támadása után” – közölte az FBI igazgatója.

Egy pakisztáni állampolgár, akit a kanadai hatóságok szerdán tartóztattak le, azt tervezte, hogy az Iszlám Állam nevében tömeges lövöldözéses terrortámadást hajt végre zsidók ellen New Yorkban – állította pénteken az amerikai igazságügyi minisztérium.

A 20 éves Muhammad Shahzeb Khan „Kanadából New Yorkba akart utazni, ahol automata és félautomata fegyverekkel akart az ISIS-ért tömeges lövöldözést végrehajtani egy brooklyni zsidó központban”.

Khan állítólag ISIS-videókat és írásokat is terjesztett, valamint a közösségi médiában és titkosított üzeneteken keresztül kifejezte támogatását az ISIS iránt. 

A vádlott állítólag azt írta, hogy célba akarja venni „az izraeli zsidó chabádokat” (sic!).

https://neokohn.hu/2024/08/25/keseleses-terrortamadas-nemetorszagban/

Az igazságügyi minisztérium azt állítja, hogy Khan a támadást 2024. október 7-én vagy annak környékén kívánta végrehajtani – a Hamász által Izraelben elkövetett brutális terrortámadások egyéves évfordulója alkalmából.

Khan állítólag azt mondta a beépített FBI-ügynököknek, hogy

„október 7-én vagy október 11-én, Jom Kippurkor, a “zsidók nagy ünnepén” akarta végrehajtani a támadást. 

Khan azt mondta a beépített rendőröknek, hogy New York tökéletes célpont a zsidók ellen, mert ott van a „legnagyobb zsidó lakosság Amerikában”, és mint ilyen, „még ha nem is támadunk meg egy eseményt, könnyen sok zsidót elkaphatunk”.

A vádlott azt mondta a beépített rendőröknek, hogy „minél több zsidó civilt szándékozik megölni”.

FBI: Merénylőket béreltek fel Biden, Donald Trump és Nikki Haley meggyilkolására – Neokohn

Chuck Grassley republikánus szenátor hozott nyilvánosságra egy Iránról szóló FBI-jelentést. Az FBI is megszólalt az ügyben.