Lövések dördültek Trump közelében

Donald Trump volt elnök kampánysátbja közleményben erősítette meg, hogy a volt elnök, egyben a Republikánus Párt elnökjelöltje biztonságban van, miután lövések dördültek a közelében a floridai West Palm Beachen lévő Trump International Golf Clubban.

Lucas Tomlinson, a Fox News munkatársa megerősítette, hogy a titkosszolgálat tüzet nyitott, miután látták, hogy egy férfi egy AK-47-essel igyekezett az éppen golfozó Trumpra lőni. A fegyvert később a bokrok között találták meg. Források szerint négy lövést adtak le a volt elnök közelében.

Az elkövető eldobta a fegyvert és elmenekült egy terepjáróval, később egy szomszédos megyében elfogták, de további információt a hatóságok nem közöltek.

A Fox News műsorvezetője, Bret Baier beszélt Trumppal, aki dicsérte a titkosszolgálatot a gyors cselekvésért. Trump elmondta Baiernek, hogy éppen golfozott a West Palm Beach-i pályáján az 5. lyuknál, amikor a lövések eldördültek.

Trump megerősítette Baiernek, hogy jól van, és nem volt bizonyíték arra, hogy lövések a közelében dördültek el vagy a közelében csapódtak be.

A volt elnököt beültették egy golfkocsiba, és gyorsan elhajtottak onnan vissza a klubházba.

„Mondja meg mindenkinek, hogy jól vagyok, és a titkosszolgálat nagyszerű munkát végzett”

– mondta Trump.

A Secret Service is megerősítette az incidenst, és közölte, hogy szorosan együttműködik a hatóságokkal, és kivizsgálja az esetet.

A Fehér Ház megerősítette az incidenst.

„Az elnököt és az alelnököt tájékoztatták a Trump International golfpályán történt biztonsági incidensről, ahol Trump volt elnök golfozott. Megkönnyebbülten értesültek arról, hogy Trump biztonságban van” – áll a Fehér Ház közleményében.

A mostani lövöldözés közel két hónappal azután történt, hogy Trump ellen merényletet kísérletek meg.

Trump nem akar még egy vitát – Neokohn

Kamala Harris viszont igen.