Hatvan kígyót és gyíkot találtak egy bőröndben a Ben Gurion repülőtéren

A 60 nem őshonos kígyót és gyíkot egy Németországból érkező, Izrael középső részén élő férfi a bőröndjébe rejtette, de a biztonságiak megállították. 

A Ben Gurion repülőtéren a rendőrség nyomozói 60 kígyót és több gyíkot találtak egy Németországból érkező poggyászban elrejtve. A hüllők, amelyek most a Természetvédelmi és Parkügyi Hatóság felügyelőinek és az állatorvosi szolgálatnak a gondjaira vannak bízva, egy Közép-Izraelből származó gyanúsított merész csempészkísérletének részei voltak. 

A 3. terminálon egy rutinművelet során a nyomozók arra kérték a gyanúsítottat, hogy nyissa ki a bőröndjét, és így előkerült a különböző kígyófajokkal teli táska, amelyeket be akart csempészni az országba. A szakértők gyorsan felmérték a zsákmányt, és több tízezer sékelre becsülték az értékét.

Harisnyában csempészett Magyarországról hüllőket Izraelbe – videó – Neokohn

Három gyíkot és két kígyót próbált az országba csempészni.

A Természetvédelmi és Parkügyi Hatóság kifejtette, hogy a vadon élő állatok és védett természeti értékek Izraelbe csempészése számos törvény súlyos megsértését jelenti, beleértve az állatkínzást, a közegészségügy veszélyeztetését zoonózisos betegségek és paraziták behurcolásával, a vámjogszabályok megsértését és a pénzmosást, nem beszélve a vadon élő állatok bántalmazásáról.

Az ilyen cselekmények azzal a kockázattal járnak, hogy olyan invazív fajokat hoznak be, amelyek pusztítást végezhetnek a helyi ökoszisztémákban és jelentős mezőgazdasági károkat okozhatnak.

A hatóságok, beleértve a Természetvédelmi és Parkügyi Hatóságot, a Mezőgazdasági Minisztériumot, az izraeli rendőrséget és a vámhatóságot, elkötelezettek a hasonló szabálysértések megakadályozása mellett, és a törvény betartása érdekében szigorúan üldözni fogják az elkövetőket.

Bombát akart felvinni egy amerikai család a repülőgépre Izraelben – Neokohn

A rozsdás lövedéket szuvenír gyanánt gondosan egy műanyag zacskóba csomagolták.