Eltűnt a Hezbollahnak csipogókat értékesítő bolgár cég tulajdonosa

Az indiai születésű Rinson Jose, a Norta Global alapítója, aki részt vett a libanoni terrorcsoportnak eladott készülékek értékesítésében, eltűnt, miután „előre tervezett” útra indult a csipogók felrobbantásának napján.

A Hezbollah kommunikációs eszközeinek állítólagos szabotálásában érintett bolgár cég indiai születésű alapítója eltűnt, miután a jelentések szerint „véletlenül” segített Izraelnek a műveletben.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a Norta Global Ltd. nevű szófiai székhelyű cég, amelynek tulajdonosa egy norvég-indiai állampolgár, Bulgáriából hozta be Libanonba a felrobbant csipogókat. 

A bolgár Nemzetbiztonsági Ügynökség vizsgálatot indított, mondván, hogy a cégnek nem volt engedélye az üzlethez.. 

Állítólag az egyetlen dokumentált tranzakció az ügy kapcsán egy 1,6 millió eurós átutalása volt Magyarországra.

A New York Times szerint a Moszad fedőcége volt a BAC Consulting Kft. – Neokohn

A Moszad legalább két másik fedőcéget is létrehozott, hogy elfedje azt a tényt, hogy a csipogók gyártói izraeli hírszerzők voltak.

Rinson Joséról, a Norta Global alapítójáról, munkaadója, az NHST norvég médiakonglomerátum azt állítja, hogy nem hallott felőle azóta, hogy kedden elutazott egy előre tervezett útra. Az oslói rendőrség nyomozást indított eltűnése ügyében.

„Ma lehúzták a redőnyöket a Mortensrudban, Oslo külvárosában lévő előkelő külvárosban lévő lakásánál.

Benőtt mindent a gaz, és a szomszédok azt állították, hogy több hónapja nem látták”

– számolt be a Daily Mail. 

„A Founders Nation nevű, vállalkozókat izraeli startupokkal összekötő oldalon található profilja úgy írta le őt, mint egy vállalkozó szellemű üzletfejlesztőt, aki társalapítót vagy hasonlóan gondolkodó embereket keres egy vállalkozás elindításához”.  

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Nem lehet könnyű Novák Elődnek lenni – Neokohn

Novák Előd bizonyára nem értesült arról, hogy a Hezbollah egy terrorszervezet, nemcsak Izrael, hanem az Egyesült Államok, az Európai Unió és Magyarország szerint is.

Telex: Tajvanon készültek a Hezbollah felrobbant csipogói – Neokohn

Dezső András információi szerint valójában egy bolgár cég végeztette a szállítást, és ugyanez a szófiai cég értékesítette a készülékeket a Hezbollahnak.