Irán tagadja, hogy feltörték volna Ganz mobilját

A Kék-Fehér választási párt vezetőjének, Netanjahu kihívójának a mobilját izraeli lapértesülés szerint Teherán hekkelte meg, bár ezt hivatalosan nem erősítették meg a hatóságok – írja a Ynet News a Reuters alapján.

A Kék-Fehér választási párt vezetőjének, Netanjahu kihívójának a mobilját izraeli lapértesülés szerint Teherán hekkelte meg, bár ezt hivatalosan nem erősítették meg a hatóságok.

A teheráni külügyminisztérium szóvivője szerint a vád, hogy Irán hekkelte meg Banc mobilját, része az izraeli pszichológiai hadviselésnek. Iránnak nincs köze a telefon feltöréséhez, az izraeli hatóságok hazugságot terjesztenek, ahogy eddig is tették – közölte Bahram Qasemi, aki úgy fogalmazott:

„Izrael a propagandaeszközeivel bármely eseményt összeköthet Iránnal.”

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, feltörték Beni Ganz mobilját, ezt maga az érintett is elismerte.

Irán meghekkelte Ganz mobilját? – Neokohn

Az izraeli titkosszolgálat úgy határozott, nem kommenteli az elhangzottakat.

Az izraeli 12-es csatorna számolt be arról, hogy a Sin Bét biztonsági szolgálat két tisztviselője hetekkel ezelőtt találkozott a centrista politikussal, és informálta, hogy iráni hekkerek feltörték a mobilját, és hozzáfértek a személyes adataihoz és levelezéseihez.

Az ügynökök figyelmeztették a pártelnököt, hogy az irániak a telefonjából kinyert minden információt felhasználhatják ellene a jövőben.

A Sin Bét azonban hivatalosan nem kommentálta a hírt.

A két ellenséges állam régóta árnyékháborúban áll egymással, amelynek a kiberhadviselés is része. Izraellel és az Egyesült Államokkal szemben korábban felmerült a gyanú, hogy egy Stuxnet nevű szabotázs vírust telepítettek Irán urándúsító centrifugáiba, és ezzel állítólag évekkel vetették vissza a perzsa állam nukleáris fegyverkezését.

Az iráni hekkerek azóta számos kibertámadást követtek el az elmúlt években.