Holland zöldbalos aktivista szerint a zsidók nácikká válnak Izraelben

A holland Zöld Baloldal aktivistája szerint a holokauszttal traumatizált zsidók Izraelbe érve nácivá válnak – számolt be a The Times of Israel.

Alireza Taimurizadeh, az arnhemi régió aktivistája azt írta a Facebookon, hogy a zsidók szégyellik magukat Izrael miatt. A 6 millió lefizetett országának nevezte Izraelt, ahol a zsidók SS-ként viselkednek.

Posztjában egy Haaretz-cikk linkjét is közzétette a palesztin rabok állítólagos sanyarú helyzetéről.

fotó: eurojewcong.org

Pártja, a Zöld Baloldal elhatárolódott a tagjától. Szóvivőjük szerint, amit Taimurizadeh mondott, az helytelen és elfogadhatatlan. Alireza Taimurizadeh azóta eltávolította Facebook-posztját az oldaláról.

Joop Soesan 🇮🇱🇳🇱 on Twitter: „@groenlinks Arnhem noemt uitlatingen Alireza Taimurizadeh, waarin hij Israël met de SS vergelijkt ongepast. En dat was het dan https://t.co/Bo1bY4zuFN pic.twitter.com/WDgRoaBxbl / Twitter”

@groenlinks Arnhem noemt uitlatingen Alireza Taimurizadeh, waarin hij Israël met de SS vergelijkt ongepast. En dat was het dan https://t.co/Bo1bY4zuFN pic.twitter.com/WDgRoaBxbl

Ronny Naftaniel, a Holland Központi Zsidó Tanács (Dutch Central Jewish Board) alelnöke szerint a minimum egy bocsánatkérés lenne a politikus részéről, akit egyébként még semmilyen retorzió nem ért a botrány kirobbanása óta.

A holland Baloldali Zöldek a BDS mellett – Neokohn

A Baloldali Zöldek lett az első olyan vezető holland politikai mozgalom, amely Izrael bojkottjára szólít fel. Több holland zsidó szervezet is elítélte a lépést.

Az amszterdami polgármestert is adó Zöld Baloldal egyébként az első olyan vezető holland párt, amely nyíltan kiáll az izraeli áruk bojkottját hirdető, palesztinpárti BDS-mozgalom mellett.

Videóban méltatta a Hamász a holland zöldeket – Neokohn

A terrorszervezet értékesnek ítélte a holland párt Izrael-ellenes állásfoglalását.