Drog és alkohol is volt a lelőtt etióp zsidó fiatal szervezetében

Tegnap hozták nyilvánosságra a boncolás eredményét, ami az állásából felfüggesztett rendőr igazát látszik erősíteni.

Óriási felháborodás és tüntetéssorozat kísérte pár hete Izraelben annak a 19 éves Etiópiából származó fiatalembernek a halálát, akit egy szolgálaton kívüli rendőrtiszt lőtt le a Haifa szomszédságában lévő Kirját Háim településen.

Zavargásokba fulladt az etióp származású izraeli fiatal halála miatti országos tiltakozás – Neokohn

Az izraeli etióp közösség tiltakozása során több tucat rendőr sérült meg, hatvan tüntetőt letartóztattak és 50 ezer ingázó rekedt az utakon az autópálya blokádok miatt.

A rendőrtiszt az állítása szerint önvédelemből adott le figyelmeztető lövést a földre célozva, és a gellert kapott golyó okozott halálos sérülést. Az I24 News beszámolója szerint tegnap hozták nyilvánosságra a szerencsétlenül járt Szalomon Teka boncolási eredményét.

Eszerint a fiatalember szervezetében rendkívül nagy mennyiségű alkoholt és kannabiszt is találtak. A szakértők szerint a két szer keverése erőszakos viselkedéshez és csökkent ítélőképességhez vezethet.

A jelentés szerint a boncolási eredmény az állásából felfüggesztett rendőr igazát erősítheti, bár a lövés indokoltságáról nem ad egyértelmű igazolást.

A rendőr arra hivatkozott, hogy több hangoskodó, agresszív fiatal között próbált békét teremteni egy nyilvános területen, mire azok kövekkel dobálták meg. A rendőrtiszt elmondása szerint figyelmeztetés céljából lőtt a földre, ahol gellert kapva a lövedék végül halálos sebet ejtett a 19 éves fiatalon.

A rendőr ügyvédje a fejleményekre reagálva kijelentette: itt az idő azonnal visszahelyezni az állásába kliensét.