Hotelekbe menekítik a vallásos zsidókat Izraelben

Több ezer idős haredit menekít ki a kormány Bnei Brak városából, ahol kiemelkedően magas a fertőzöttek száma. Hotelekben szállásolják el őket az egészségük érdekében.

Naftali Bennett védelmi-, és Aryeh Deri belügyminiszter közös tervvel készül arra, hogy katonai segítséggel kimenekítsék az ország egyik legvallásosabb közösségének idősebb tagjait onnan, ahol hetek óta nagy számban fordulnak elő koronavírusos megbetegedések – írja az Arutz 7 hírportál.

Bnei Brakból főleg a 80 év felettieket fogják elszállítani olyan szállodákba, amelyek a turistaszezon lenullázódása miatt most az IDF egységei bérelnek majd ki azért, hogy saját veszélyeztetett állampolgáraikat biztonságos helyen tudhassák.

Kezd Olaszországra hasonlítani Izrael ultraortodox fellegvára – Neokohn

A Bnei Brak városban élő hárediek közül szinte mindenkinél pozitív teszt születik, akit koronavírus gyanújával vizsgálnak.

A miniszterek tervét a pénzügyi tárca 75 millió sékeles (19 millió euró) költségvetéséből valósíthatják meg, előzetes kalkulációk alapján mintegy 4500 embert fognak hotelekben elhelyezni. Arról még nincsenek információk, hogy ezek pontosan hol is lesznek.

Azok, akik a város 60 és 80 év közötti rétegéhez tartoznak, szigorú otthoni karanténban kell hogy legyenek, a város többi lakójától pedig azt várják el, hogy kerüljék az érintkezést más embertársaikkal, és kövessék a kormány higiéniai intézkedéseit.

Bezárkózó Izrael: tortúrává vált a turizmus, gazdasági visszaesés várható – Neokohn

Az Izraeli Nemzeti Bank vezetője szerint június végéig tarthat a GDP koronavírus miatti csökkenése.