Újrázott az Izrael-ellenes „fantasztikus négyes”

Mind a négy hírhedt demokrata képviselőnő, Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar, Ayanna Pressley, és Rashida Tlaib is újrázhat a képviselőházban, miután még többen szavaztak rájuk, mint első megválasztásuk esetén négy évvel ezelőtt. Ezzel szemben a Floridában republikánus színekben induló iszlámkritikus kijelentéseiről ismert, zsidó származású Laura Loomer nem jutott be a képviselőházba – számol be a Fox News.

A „squadként” ismert négy demokrata képviselő mindegyike folytathatja munkáját a képviselőházban. Cortez New York, Omar Minnesota, Pressley Massachusetts míg Tlaib Minnesota egy-egy körzetének képviseletét látja el.

Az „osztag” tagjai a demokrata párt progresszív baloldalát képviselik és befolyásos hangadókká váltak az elmúlt négy év során.

„A testvériségünk győzött” – szólt Omar Twitter üzenete.

Fontos megjegyezni, hogy a négy progresszív képviselő egyike sem nézett szembe jelentős választási kihívókkal, bár Ocasio-Cortez ellenfele – a republikánus John Cummings, a New York-i Rendőrkapitányság egykori tisztje, jelentős és ismert figura – több mint 10 millió dollárt gyűjtött össze kampányához (Ocasio-Cortez több mint 17 millió dollárból gazdálkodhatott).

https://neokohn.hu/2020/06/30/szelsobalos-demokratak-ujabb-kirohanasa-izrael-ellen/

„Életem legnagyobb megtiszteltetése és felelőssége volt, hogy szolgálhatom New York 14. körzetét és a harcolhatok a munkáscsaládokért a kongresszusban” – tweetelt kedden este Ocasio-Cortez. „Köszönöm a Bronxnak és Queens-nek, hogy az ellenünk költött milliók ellenére újraválasztottak és bíztak bennem.”

Már egy ideje elindultak a találgatások arról, hogy a 31 éves Ocasio-Cortez a következő években magasabb tisztségre is pályázhat. Erre a képviselő is utalt nemrégiben egy interjú során.

„Nem tudom, hogy a Házban maradok-e, vagy továbblépek más kihívásokat keresve” – mondta a Ocasio-Cortez a Vanity Fairnek.

Az „osztag” tagjai többek közt arról is ismertek, hogy számos alkalommal bírálták Izraelt és tettek antiszemita jellegű kijelentéseket.

https://neokohn.hu/2020/08/19/radikalis-zsido-republikanus-jelolt-indulhat-trump-valasztokorzeteben/