Ami nem kerül bele a hírekbe: Ötven iráni terrortámadást hiúsított meg a Moszad

A Moszad több mint ötven, Irán által támogatott, zsidók elleni külföldi támadást akadályozott meg október 7. óta – tudta meg a Jerusalem Post.

A világ viszonylag kevés ilyen incidensről szerzett tudomást.

A Moszad által megakadályozott globális támadási kísérletek száma legalább kétszerese az előző évinek

– írja a Jerusalem Post.

2023 szeptemberében David Barnea, a Moszad igazgatója a Reichman Egyetemen tartott beszédében felfedte, hogy a Moszad 27 olyan globális terrorcselekményt hiúsított meg külföldön, amelyet Irán tervezett zsidók és izraeliek ellen.

Az a tény, hogy ez a szám legalább megduplázódott, jól mutatja, hogy Teherán mennyire eltökélt arra, hogy világszerte kárt okozzon a zsidóknak és az izraelieknek, és milyen hatalmas erőforrásokat fordít erre a célra.

Moszad: Irán a „Kurd Rókát” bízta meg a zsidók megtámadásával – Neokohn

Teherán az európai migráns-maffiát használja fel a zsidó célpontok ellen – közölte az izraeli hírszerzés.

Néha ezeket a terrortámadásokat a Moszad és a külföldi partnerszolgálatok közötti együttműködés révén akadályozzák meg; néha a Moszad titokban és önállóan tevékenykedett ezekben a külföldi országokban; és néha olyan külföldi országok kémszervezeteivel is együtt dolgozott, amelyek akár részben ellenségesek Izraellel szemben, vagy nincsenek diplomáciai kapcsolataik.

Az ilyen ellenséges országokat nem feltétlenül az izraeliek vagy a zsidók megvédése motiválja, hanem hogy elhárítsák az olyan terrortámadásokat, amelyet a külföldi szereplők, mint például Irán,  akarnak végrehajtani a területükön, megsértve a szuverenitásukat.

A nyilvánosan is elérhető információkból kiderült, hogy az elmúlt évben az iráni támadásokat a Moszaddal közösen elhárító országok listáján szerepel Ciprus, Németország, Dánia és Törökország.

Májusban pedig a Moszad közölte, hogy Svédországban és Belgiumban is segített meghiúsítani zsidók elleni terrortámadásokat.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Izrael likvidálta a Hells Angels motoros banda egyik német vezetőjét – Neokohn

Iránban ölték meg az Iszlám Forradalmi Gárda ügynökeként is működő Ramin Yektaparast.

Sin Bét: Irán parancsot adott az izraeli felső vezetés meggyilkolására – Neokohn

A terv végrehajtása érdekében az irániak beszerveztek egy izraeli üzletembert, hogy készítse elő a merényleteket.