Lakásokba rejtette a Hezbollah a rakétakilövő állásokat

Az izraeli hadsereg az elmúlt napokban számos képet tesz közzé, amelyeken a libanoni falvak szívében lévő „civil” otthonokban a Hezbollah által elrejtett fegyverek maradványai láthatók.

„A libanoni Hezbollah terrorszervezet továbbra is rakétákat lő ki a civilekre Izrael-szerte, izraeliek millióit kényszerítve bunkerekbe.

Az ezekben a támadásokban használt fegyvereket – köztük fejlett, stratégiai rakétákat és drónokat – a Hezbollah az évek során szisztematikusan beágyazta libanoni polgári területeken és otthonokban” – áll az IDF közleményében.

„Az IDF precíz, hírszerzésen alapuló csapásokat hajt végre a Hezbollah fegyverei és terrorista infrastruktúrája ellen Libanonban, hogy megszüntesse ezeket az izraeli civileket fenyegető veszélyeket, és lehetővé tegye az észak-izraeli lakosok számára, hogy biztonságban térhessenek haza.

„Az elmúlt napokban gyűjtött képeken a Hezbollah által a libanoni falvak szívében lévő polgári otthonokban elrejtett fegyverek maradványai láthatók”

– közölte az IDF.

Daniel Hagari ellentengernagy, az IDF szóvivője egy sajtótájékoztatón elmondta: „Az elmúlt percekben szirénák hallatszottak Eilatban, miután két drón beszivárgott. Az izraeli haditengerészet egyik hajója elfogta az egyiket, míg a másik Eilat kikötőjének térségében zuhant le. Két ember könnyebben megsérült a helyszínen”.

Kijelentette: „A nap folyamán folytattuk a légicsapásokat Libanon-szerte. A vadászgépek több száz terrorista célpontra mértek csapást Libanonban, jelentős károkat okozva a a Hezbollah infrastruktúrájában. Az elmúlt három napban eddig több mint 2 000 terrorista célpontra mértünk csapást” — mondta Hagari.

A szóvívő szerint: „Az elmúlt napokban végrehajtott csapások bebizonyították azt, amit évek óta mondunk –

a Hezbollah terrorista tevékenységekre használja ki a libanoni civil lakosságot és annak környezetét”.

Hozzátette: „A csapások után rögzített felvételeken láthatóak az otthonokba ágyazott fegyverek, amelyeket azután semmisítettünk meg, hogy lecsaptunk az otthonokra. Az itt látható házban, Mayfadoun faluban, egy civil terület szívében, egy rakétavetőre mértünk csapást, amely a csapás után láthatóvá vált. A ház és a rakétavető megsemmisült”.

Tel Avivot vette célba a Hezbollah – Neokohn

Már Közép-Izraelt és a legsűrűbben lakott területeket is célba veszik a libanoni terrorszervezet iráni gyártású rakétái.