31 embert sebesített meg egy machetével felfegyverzett gyújtogató Németországban

Egy 41 éves szíriai állampolgár 31 embert, köztük két gyermeket sebesített meg  gyújtogatások során szombaton a németországi Essen városában a rendőrség és a média vasárnap reggeli jelentése szerint. Az áldozatok válságos állapotban vannak.

A férfi szombaton 17 óra 10 perc körül gyújtott fel egy lakóházat az Essen belvárosában – írja a Bild. Később néhány utcával arrébb hajtott, ahol egy második lakóházat is felgyújtott.

A tűzoltóság közlése szerint a gyújtogatások során 31 ember sérült meg-

A Tagesschau szerint a lángok elől menekülő gyerekek az ablakokból az utcán elhelyezett párnákra vetették magukat.

A gyújtogatás után a férfi állítólag egy forgalmas út felé hajtott, ahol autójával belerohant egy üzletbe, majd visszafordult és ismét belerohant az épületbe.

A támadássorozatot folytatva a sofőr az ismert vásárlóutca egy másik üzletébe menekült, ahol elővett egy machetét és fenyegetni kezdte az embereket. A támadásnak ezt a részét a közelben tartózkodó civilek videóra vették, és tárgyakat dobáltak felé, hogy megpróbálják eltávolítani a férfit.

A szír férfit az üzlettől néhány méterre tartóztatták le, kezén égési sérülésekkel – mondták a Bildnek források. A Tagesschau beszámolója szerint az illető már az eset előtt is ismert volt a rendőrség előtt.

Az incidensről készült, több német média által képernyőre vett videókon látszik, hogy a férfi palesztin zászlót és keffiyeh mintájú fejpántot viselt.

Visegrád 24 on X (formerly Twitter): „A Syrian man clad in a keffiyeh around his head, and a Palestinian flag scarf on his shoulder, armed with a machete, has injured 31 people including 2 children in Essen, Germany. pic.twitter.com/58A426xRkL / X”

A Syrian man clad in a keffiyeh around his head, and a Palestinian flag scarf on his shoulder, armed with a machete, has injured 31 people including 2 children in Essen, Germany. pic.twitter.com/58A426xRkL

Nemrégiben Németország letartóztatott egy szíriai állampolgárt, aki katonák elleni machete-támadást tervezett. A vádlott két, körülbelül 40 cm pengehosszú machetét szerzett be. Azt tervezte, hogy megtámadja a Bundeswehr katonáit Hofban, akik ott töltötték ebédszünetüket, és minél többüket megöli – áll az ügyészségi közleményben.

Augusztusban egy ISIS-hez kötődő szíriai menedékkérő három embert megölt és nyolc másikat megsebesített egy késes támadásban a németországi Solingenben.

Videó: Lövöldözés történt a müncheni izraeli konzulátus közelében – Neokohn

Éppen ma, a müncheni mészárlás évfordulóján hajtották végre a támadást.