Megáll az ész: Az ENSZ tanára volt a Libanonban likvidált Hamász-vezető

Fateh Sherif Abu el-Amin az UNRWA egyik iskolájának igazgatója volt, és a menekültügyi ügynökség libanoni tanári szakszervezetét vezette, 65 iskola 39 ezer diákját felügyelte.

A hétfőn Libanonban, egy izraeli légicsapás során megölt Hamász-vezető az UNRWA, a Palesztin Menekülteket Segélyező és Munkaközvetítő Hivatala, a palesztin terrorizmushoz ezer szállal kötődő ENSZ-ügynökség alkalmazottja volt  – írja a jns.org.

Az U.N. Watch nevű civil szervezet az év elején mutatta be Fateh Sherif Abu el-Amin és az UNRWA kapcsolatát, többek között azt, hogy az UNRWA által működtetett Deir Yassin középiskola igazgatója El-Bussban, valamint az UNRWA libanoni tanári szakszervezetének vezetője volt, aki 65 iskola 39 000 diákját felügyelte.

Nem engedték be Gázába az ENSZ palesztinokat segélyező szervezetének vezetőjét – Neokohn

Izrael példátlan lépésre szánta el magát a terroristákat alkalmazó nemzetközi ügynökség vezetőjével szemben.

Az UNRWA szerint Abu el-Amint márciusban három hónapra felfüggesztették állásából, mivel megsértette a szervezet szabályait, valamint politikai tevékenysége miatt vizsgálatot indítottak ellene.

A felfüggesztést követően tucatnyian tüntettek az UNRWA bejrúti irodái előtt.

Az U.N. Watch júniusban, a holland parlament előtt tartott előadásában bírálta az UNRWA-t, amiért nem bocsátotta el Abu el-Amint. Az NGO megjegyezte, hogy Abu el-Amin nyíltan dicsérte a Hamász terrorista tevékenységét, beleértve az október 7-i mészárlást, és a támadás napján azt írta a Facebookon, hogy „Isten a legnagyobb, Isten a legnagyobb”.

Ezt a cikket szerkesztőségünk az ünnep előtt készítette, és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Felfüggesztették a Hamászt „iszlamista halálszektának” nevező angol képviselőt – Neokohn

Ian Austin brit felsőházi képviselő később törölte a posztját.