Szakértők szerint karnyújtásnyira vagyunk egy izraeli-iráni háborútól

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, az Egyesült Államok szerint vannak arra utaló jelek, hogy Irán ballisztikus rakétatámadásra készül Izrael ellen.

A The New York Times három izraeli tisztviselőre hivatkozva azt írja, hogy a várható iráni támadás drónokat és rakétákat is tartalmazni fog, valamint egy amerikai tisztviselő ballisztikus rakétákkal is számol.

Állításuk szerint a  támadás „a következő órákban” várható.

Amikor Irán áprilisban megtámadta Izraelt, a számítások szerint a ballisztikus rakétáknak 12 perc alatt kellett volna elérniük Iránból Izraelt, a cirkálórakétáknak két óra, a drónoknak pedig mintegy kilenc óra kellett, hogy célba érjenek.

A Times által név nélkül idézett három izraeli tisztségviselő azt mondta, hogy Irán három katonai légi támaszpontot és „egy Tel-Avivtól északra fekvő hírszerzési központot” fog célba venni, amelyet állítólag már kiürítettek.

Bár áprilisban sikerült elkerülni a totális háborút, a Times által megkérdezett diplomaták és szakértők szerint most valószínűbb egy teljes körű háború,

„mivel Izrael várhatóan keményen visszacsap bármilyen újabb iráni támadás után”.

Bréking: Irán rakétatámadásra készül Izrael ellen – Neokohn

Irán ballisztikus rakétatámadásra készül Izrael ellen – közölte kedden a Fehér Ház egyik magas rangú tisztviselője.

Az IDF végzi el azt a munkát, amire a libanoni hadsereg és az ENSZ képtelen volt – Neokohn

A libanoni ENSZ-békefenntartók már most háborognak Izrael miatt, miközben 2006 óta ölbe tett kézzel nézték a Hezbollah dél-libanoni terrorinfrastruktúrájának kiépülését.